Земан: Стига абсурди! Заради исляма ще сваляме кръстовете и ще забраняваме свинското!

Армията и  полицията трябва да връщат обратно всички мигранти, каза още Милош Земан.
Армията и полицията трябва да връщат обратно всички мигранти, каза още Милош Земан. / БГНЕС

Продължавам да смятам, че всяко нарушение на държавната граница е престъпление. Армията и полицията трябва да връщат обратно всички мигранти и да не се допускат на наша територия и още по-малко да се настаняват във временни лагери.

Това каза президентът на Чехия Милош Земан за честния телевизионен канал "Прима".

Според него "Европейският съюз е доказал, че не е способен да защити външните си граници в определени държави". "Чехия е по пътя за Германия и ако Австрия и Германия затворят границите си и Берлин започне да връща икономическите мигранти , тогава какво ще стане с нас", попита Милош Земан.

Той не се съгласи с призивите Чехия да не оспорва решенията на Брюксел пред съда относно задължителните квоти за мигранти, както това вече направиха Словения, а по всяка вероятност същото ще направи и Унгария.

Милош Земан повтори за опасността от исляма. "Ислямът е несъвместим с европейската култура", подчерта още президентът. "Стигнахме до абсурдно положение. Ще сваляме кръстовете от стените. Ще забраняваме свинското. Страхът е нещо лошо, но предпазливостта е нещо добро", каза Земан по повод мерките за сигурност, които се въвеждат в Чехия. /БГНЕС